COVID-19: FÖRBUNDET INFORMERAR

VIKTIG INFORMATION

UPPDATERING torsdag 28 maj

Vi inser att det är svårt för oss att hålla er uppdaterade här, genom våra kanaler. Följ därför utvecklingen via länkarna nedan, samlingssajten Krisinformation.se och via Intressegruppen för assistansberättigade (IfA).

UPPDATERING torsdag 16 april

Information på en global nivå finns att läsa via dessa länkar:

För information om läget i Sverige rekommenderar vi fortsatt att gå in på Krisinformation.se

UPPDATERING söndag 22 mars

 • Statsminister Stefan Löfven (S) håller ikväll ett tal till nationen som sänds i SVT2 och P1 cirka kl. 21:10. Talet finns att se på SVT Play.
 • I veckan som kommer, den andra under vilken förbundsledningen jobbar på distans, kommer vi att publicera olika texter om läget vi nu befinner oss i. Håll utkik på förbundets webb och Facebook!

UPPDATERING tisdag 17 mars 2020

Regeringen meddelade i förmiddags att alla gymnasieskolor, universitet och andra högre utbildningar fr.o.m. imorgon, onsdag 18 mars, rekommenderas att stänga och hålla all utbildning på distans tillsvidare. För mer information, se hemsidan för din kommun eller ditt lärosäte.

UPPDATERING måndag 16 mars 2020

 • Folkhälsomyndigheten uppmanar nu de som kan, i synnerhet boende i Stockholmsområdet, att jobba hemifrån den kommande tiden.
 • Är man det minsta sjuk är uppmaningen att stanna hemma till dess att man känner sig frisk och ytterligare två–tre dagar.
 • Äldre (personer över 70 år) och riskgrupper bör hålla sig hemma.
 • Man ska inte besöka äldreboenden, sjukhus och liknande, oavsett om man har symptom eller inte.

ALLMÄN INFORMATION

Med anledning av det nödläge Sverige befinner sig i med anledning av samhällsspridningen av det nya coronaviruset, covid-19, vidtar Förbundet Unga Rörelsehindrade nu åtgärder kring vår egen löpande verksamhet.

Förbundskansliet i Farsta kommer tillsvidare att vara obemannat. Därmed kommer det inte att gå att få kontakt med oss via de 08-telefonnummer som anges på hemsidan. Mejlkontakt är dock fortsatt möjlig.

Som vi tidigare meddelat är den planerade temahelgen i Göteborg 27–29 mars 2020 inställd tillsvidare. De anmälningar som kommit in gäller fortfarande och anmälan är fortsatt öppen för den som vill anmäla sitt intresse för att delta när temahelgen väl blir av. Något nytt datum är inte satt.


Vi följer läget noga och uppmanar er som läser detta att följa nyheterna om läget.

Håll er uppdaterade

 • Nyheter sänds via svt.se eller via nyhetssändningar via SVT och TV4 eller via sverigesradio.se och Sveriges Radio P1 och P4.
 • Viktig samhällsinformation går att få via krisinformation.se eller via Vårdguiden 1177.se eller 112-appen, som går att ladda ned till telefonen, samt via telefonnumret 113 13.
 • Information till dig med personlig assistans finns på intressegruppen.info.

Följ också myndigheternas grundrekommendationer för att minska spridningen

 • Stanna hemma om du känner dig sjuk med snuva, hosta eller feber, även vid lindriga symptom.
 • Avstå från att göra icke-nödvändiga besök på äldreboenden eller sjukhus samt att helt avstå från sådana besök om du känner dig sjuk.
 • Tvätta händerna med tvål och varmt vatten ofta.
 • Utrikesdepartementet, UD, avråder från icke-nödvändiga resor till samtliga länder.

Ta hand om er och varandra!

Förbundsstyrelsen