Vinteräventyr 2014

Se hela bildgalleriet»

Åre

26 februari – 2 mars 2014

 

 

Dagbok

Skriven av medhjälparna

Onsdag

Vinteräventyret inleddes med en gemensam middag för deltagare, medhjälpare och ledare. Några av deltagarna kände varandra sedan året innan men för de som var nya var detta första chansen att bekanta sig med de övriga. Många hade rest långväga så efter middagen gick folk till sina rum för att vila upp sig. Alla var mycket förväntansfulla inför de kommande dagarna av äventyr och aktiviteter!

 

Torsdag

Torsdagen, den första riktiga Vinteräventyr-dagen startade vi med en god och ordentlig hotellfrukost. Vi gav oss på våffeljärnet med mer eller mindre lyckade resultat! Efter frukosten samlades vi för en genomgång av schemat, presenterade oss själva och berättade om våra förväntningar inför helgen. Deltagarna fick bekanta sig med medhjälparna och alla fick varandras telefonnummer så att man kunde ringa om det skulle vara något. Efter lunch var det dags att prova skoter. Vi hade duktiga och kunniga instruktörer med oss, endast de som hade körkort fick köra och resterande fick åka släde eller sitta bakom en förare. Vi hade en lång och behaglig tur bland vacker natur och instruktörerna såg till att det gick bra för alla och att alla hängde med. Utmattade men väldigt nöjda var det sedan dags att göra sig iordning inför kvällens middag. En god och mättande middag avnjöt vi tillsammans i hotellets fina matsal. Vi avslutade den långa och innehållsrika dagen med att spela spel, skratta och att ha roligt.

 

Fredag

Andra morgonen började som gårdagen med en god frukost. Flera upptäckte våffelmaskinen vid frukosten som de blev förtjusta i. Direkt efter frukosten var alla spända inför hundspannet. Det var väldigt många hundar och var fascinerande att se. Hundarna var otroligt ivriga på att börja springa runt på den fina, frusna sjön. Vädret var väldigt fint, nästan vindstilla och solen sken på snön. Efter ett par om och men fick alla åka på släden bakom de vackra hundarna. Upplevelsen var unik och alla var väldigt glada över att ha åkt hundspann. Matta och hungriga kom vi tillbaka till hotellet och inledde lunchen. Efter lunchen gick vi en bit bort från hotellet till ett annat ställe på sjön där instruktörerna förberedde snowtubingen. Några valde att inte åka med på den, men de som gjorde det verkade ha väldigt kul. Alla fick inte plats på samma gång så man fick åka i omgångar, med 5-6 personer åt gången. Det hela gick väldigt smidigt till och kort därpå återvände vi till hotellet. Många längtade efter äventyrsbadet, så äntligen fick de chansen att gå dit. Poolen var handikappanpassad vilket gjorde det lätt för alla att ta sig ner i den. Dock, det som var mest intressant var ”Saunaworld”. Flera olika bastur med olika teman fanns där, bland annat ångbastu, finsk bastu och isbastu (som tyvärr var avstängd denna gång). Förutom det fanns det en isvak och en kall pool i mitten där man kunde kyla av sig vid behov.

Efter en dag fylld av aktiviteter var det sista som stod på schemat, en tvårätters middag. Alla fick sin mat och var nöjda med den och de som inte blev helt mätta på middagen, fick även gå till buffén och ta lite mer. Därefter var det tid över för folk att göra det de vill. Vissa gick och sov, medan vissa var vakna och minglade lite och spelade sällskapsspel. Till slut kom alla i säng så var det dags att samla ny energi för en ny dag fylld av aktiviteter, då vi skulle ut och åka sitski dagen efter.

 

Lördag

Tidigt på morgonen efter frukosten samlades halva gruppen av deltagarna utanför hotellet. Nu var det dags att bege sig till Rödkullen och åka skidor! Det var fyra instruktörer som var ansvariga för sitskin och deltagarna provade på både biski och sitski, som var jättekul! Alla fick åka många gånger då vi hade hela tre timmar på oss. När tiden tog slut, var alla trötta och mycket glada. Då var det dags att återvända till hotellet för att äta gemensam lunch.

Efter lunchen fick den andra gruppen åka iväg. Medan den andra gruppen var i backen fanns det tid att umgås på hotellet för den första gruppen, med bad eller spel.

Vid klockan 18 var det dags för middagen och god dessert. När middagen var över hade vi bokat bowlingbanor som finns tillgängliga på hotellet, och vi fick en rolig sista kväll tillsammans.”

 

Söndag

På söndagen åt vi en sista god frukost på hotellet för att sedan bege oss upp mot konferensrummet för en utvärdering av vistelsen av vinteräventyret i Åre.

Vi hade också en diskussion om aktiviteterna, och vad alla tyckte var roligast. Vi pratade ifall förväntningarna från deltagarna uppfylldes. Efteråt blev det en sista lunch, samt en smaklig dessert.

En trevlig och rolig vistelse i snön var därmed slut, och deltagarna pratade om förhoppningar om ett nytt vinteräventyr även nästa år.