Vi fortsätter framåt mot ett öppet samhälle

I fyra år har vi vänt dem ryggen, då fördubblades de. Nu behöver vi höja rösten.

Samtidigt som övriga Sverige gick till val i riksdagen röstade Sveriges elever i skolvalet. Precis som i riksdagsvalet fick ett parti som som är sprungen ur vit makt-rörelsen över 12 procent av rösterna. Det är oroande att mer än var tionde av våra skolkamrater idag vill rösta på Sverigedemokraterna.

Om du vill att politiken ska handla mer om tillgänglighet, öppenhet och människors lika värde – engagera dig! Var besvärlig, ta plats och backa inte. När rasism och funkofober får sätta agendan och så fort de syns i media har det handlat om enkla och snabba lösningar. För det är LÄTT för folk att förstå och relatera till partier som Sverigedemokraterna.

Om vi nu istället med dialog tvingar bort SD från sina enkla förklaringar och tvingar dem att prata riktigt politik – om LSS, tillgängliga studentbostäder, skolskjuts, att anställa fler specialpedagoger och funkofobi – så kommer deras svart-mot-vit-agenda att tappa fart.

Återigen: om du vill du att politiken ska handla mer om tillgänglighet, öppenhet och människors lika värde – engagera dig! Var besvärlig, ta plats och backa inte. Fortsätt framåt mot ett öppet samhälle med oss! 

Ett enkelt sätt att börja engagera dig är att bli medlem  i en organisation. Vi i Unga Rörelsehindrade är ungdomar som aktivt och målmedvetet arbetar för ett samhälle där alla har samma rättigheter och möjligheter. Ju fler vi blir desto större påverkan har vi på politiker, myndigheter och funkofober.

Du kan även ta del av vår digitala kurs i hur det påverkar politiker genom att anmäla dig här.