SAVE THE DATE: Temahelg om funkofobi 19-21 april!

 

 

Välkommen till en temahelg om funkofobi den 19-21 april i Stockholm!

Vi startar igång på kvällen fredagen den 19 april och under helgen varvar vi workshops och föreläsningar om funkofobi med andra roliga aktiviteter.

Kom och träffa oss och andra unga!

 

När: 19-21 april, vi kör igång fredagskvällen med middag och aktivitet och avslutar sedan söndag tidig eftermiddag.

Var: Quality Hotel Friends, Solna, Stockholm

Boende: Om du bor i Stockholm sover du hemma under helgen men reser du från en annan ort får du bo på hotellet. Vi har bokat ett antal rum, varav många är anpassade för rullstolsanvändare. Om du pga ork känner att du behöver bo på hotellet även om du bor i Stockholm så kan vi ordna det.

Kostnad: Anmälningsavgiften är 300 kronor och bindande (det innebär att avgiften betalas även vid avhopp). Förbundet står i övrigt för all mat, boende och alla aktiviteter.

Kostnader för assistenter: Om du har personlig assistans enligt LSS tar vi ut en avgift för assistenters deltagande, mat/fika och boende. Se mer information i anmälningsformuläret nedan. Avgiften går på det som kallas för assistansomkostnader/handkassan och betalas normalt sett av assistansbolag/kooperativ och inte av privatperson.

Resa: Du bokar själv din resa till och från temahelgen. Du betalar dock enbart 300 kronor av din resekostnad oavsett hur långt du reser och vad det kostar. Kvitton för resa skickas till förbundet efter helgen och du får sedan tillbaka pengar utöver 300 kronor. Om du har svårt att lägga ut pengar för din resa, kontakta förbundet så kan vi komma fram till en lösning!

Hjälpmedel: Förbundet har möjlighet att hyra vissa hjälpmedel om det skulle behövas. Var tydlig kring dina behov av hjälpmedel när du svarar på anmälningsformuläret. Ju tidigare du informerar desto bättre! Duschpallar finns att låna på hotellet.

Assistans/medhjälpare/volontärer: Om du är i behov av extra stöd eller assistans men inte har rätt till insatsen genom kommun eller Försäkringskassan kan vi ordna med en medhjälpare/volontär. Det ska inte finnas några hinder för att delta på våra aktiviteter! Var dock tydlig med att beskriva vad du behöver hjälp med samt önskemål i anmälningsformuläret. Ju tidigare du anmäler dig, desto säkrare är det att vi hinner ordna med en medhjälpare. Kontakta oss om du har frågor kring detta. Vill du ha med dig din förälder, ett syskon eller annan bekant som hjälp så kan hen bli arvoderad av oss som medhjälpare. Vi ser gärna då att man även kan bistå andra med viss hjälp för andra men det är inte ett måste! 

Mat: Förbundet står för lunch, eftermiddagsfika och middagar. Du som bor på hotellet under helgen får även frukost. Var tydlig med eventuella allergier i anmälningsformuläret. Förbundet tillämpar en anti-alkoholpolicy.

 

Anmäl dig senast torsdag den 4 april!

Här anmäler du dig!

 

Program:

Fredag den 19 april

15:00 Incheckning på hotellet börjar
Checka in på hotellet om du ska bo där.

17:00–18:00 Information och intro
Vi lär känna varandra lite och pratar om vad som händer under veckan.

18:30–20:00 Middag på Vapiano
Vi går tillsammans till Mall och Scandinavia för att äta.

20:00– Spelkväll
De som orkar och vill träffas i konferensrummet för brädspel och häng!

Lördag den 20 april

09:30–10:15 Vi fick in funkofobi i Svenska akademiens ordlista
Johanna Andersson, influencer och före detta styrelseledamot i Unga Rörelsehindrade, berättar om förbundets kamp för att få in ordet funkofobi i SAOL.

10:15–10:45 Fika

10:45–11:30 Samtal om funkofobi
Vad har du för erfarenheter av funkofobi? Hur känns det när man nekas tillträde på grund av sin funktionsnedsättning? Hur ska man egentligen reagera när någon säger något elakt? Vi pratar om våra upplevelser!

11:30–11:45 Rast

11:45–12:30 Föreläsning om Stoppa funkofobin-projektet
Maria Johansson, Senior funktionsrättrådgivare på Stoppa funkofobin, berättar om projektet.

12:30–14:00 Lunch på hotellet

14:30 Samling för eftermiddagsaktivitet
Vi möts i hotellobbyn för att tillsammans gå till bowlingen.

15:00–16:15 Bowling
Alla kan bowla! Nu kör vi!

18:00–20:00 Middag på Pong

20:00– Spelkväll
De som orkar och vill träffas i konferensrummet för brädspel och häng!

Söndag 21 april

09:30–10:15 Debattspel
Vi övar på att argumentera.

10:15–10:45 Fika

10:45–12:00 Intro till aktivism och aktioner
Aida och Oscar från styrelsen pratar om aktivism, aktioner och sociala medier. Hur väljer man rätt metod att nå ut? Vad behöver man tänka på?

12:00–13:30 Lunch på hotellet

13:30–15:00 Workshop: skapa en egen kampanj
Vill du planera en demonstration mot funkofobi? Eller kanske starta en kampanj i sociala medier? Tillsammans skapar vi en eller flera kampanjer!

15:00 Fika och hejdå!

 

Kontaktuppgifter till kansliet:

Mejl: kansliet@ungarorelsehindrade.se

Telefon: 08 685 80 80