Quality in everything we do

Idag arrangerar Ernst & Young ett seminarium om hur idella organisationer ska engagera unga personer här i Almedalen. Vi såg detta som något mycket intressant för oss i Unga Rörelsehindrade eftersom det är en mycket aktuell fråga för oss såväl som väldigt många andra organisationer.

Seminariet äger rum i skrivande stund på Clarion hotell Visby. Vi är dessvärre inte närvarande. ”Varför?” är en fråga vi kan ställa oss. Ja, varför då?

Ernst & Young har den underbara sloganen ”Quality in everything we do”. Det skulle ju vara än något mer underbart om de var lika kaxiga över att de faktiskt hade kvalité. Nu är säkert seminariet i sig av hög kvalité, men eftersom de brukar en fullständigt otillgänglig lokal har inte vi möjligheten att bedöma detta.

Ernst & Young är de som i denna text får kritiken. Ernst & Young är dock inte ensamma. Om en stund hade vi planerat att närvara på Psykologförbundets seminarium ”Skolans psykologi, utbildning eller utslagning?”. Utslagning är ett passande ord för detta arrangemang, där vi som representanter för en grupp som är hårt utsatta i just skolan helt enkelt slås ut från en närvaro.

Exemplen på hur otillgängligheten på seminarier här i Almedalen är många. Trots det har ingen partiledare hittills nämnt behovet av en diskrimineringslag gällande bristande tillgänglighet. Att på en plats som här i Almedalen, den svenska demokratins centrum, använda så otillgängliga lokaler, till seminarium om oss, är diskriminering!