Nu tar Unga Rörelsehindrade julledigt

Vuxna pratar om att unga idag inte engagerar sig. Unga brinner inte för något. Men det är inte sant.

I år har Unga Rörelsehindrades medlemmar träffat representanter för regeringen, haft möte med myndigheter, kommuner, landsting och hittat nya samarbeten med andra organisationer. Våra medlemmar har påverkat och bidragit till förändring i samhället.

Unga Rörelsehindrades medlemmar har fått igenom ett lagförslag i Riksdagen. Från och med 2015 är bristande tillgänglighet en form av diskriminering.

De fördomar och det förtryck som finns mot unga med funktionsvariationer har nu fått ett eget ord i Svenska Akademiens ordlista. Det är tack vare Unga Rörelsehindrades medlemmar och vår kampanj funkofobi.se.

Våra medlemmar har varit med och tyckt till i utredningar som myndigheter gjort. När regeringen ville bygga otillgängliga studentbostäder, då sa våra medlemmar ifrån och Boverkets utredning sa därför ”nej”.

Unga brinner för olika frågor. Olika mycket. På olika platser. Nästa år kommer förbundet ta fram nya aktiviteter, kampanjer, utbildningar och läger så att du som medlem kan engagera dig som du vill i din hjärtefråga.

Unga vill engagera sig och detta engagemang driver samhällsförändring. Det är Unga Rörelsehindrades övertygelse. Och det har du som medlem bevisat i år.

Förbundskansliet har nu julstängt fram till 12 januari nästa år. Då tar Unga Rörelsehindrade nya tag för att lyfta funktionshinderpolitiken i valrörelsen.

God jul och gott nytt år