Medhjälpare sökes till Skåne 9–15 augusti – TJÄNSTERNA TILLSATTA – Reserver sökes!

Teckning av en ung person i orange tröja, ljusblå jeans och grå sneakers flyger fram i full fart i en el-rullstol i mörkt turkos färg. Vinden tar tag i hens bruna hår. Bak på rullstolen står hens vän, partner eller assistent klädd i lila linne, ljusgul öppen skjorta och grå jeans, lutar sig bakåt och sträcker ett pekfinger i luften. Bakgrunden är en mörklila himmel upplyst av en gammaldags klotformad gatlykta. Där syns också en mörkgrön bil.
Häng med på vårt läger nästa vecka! Bildcred till Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben

UPPDATERING: Tjänsterna är nu tillsatta. Tack alla som tog sig tid till att dela våra inlägg. Vid intresse kan man anmäla sig till reservlistan genom att skicka in sina handlingar till inhouse@ungarorelsehindrade.se

Vi söker två kvinnliga och en manlig medhjälpare till Förbundet Unga Rörelsehindrades sommarläger i Helsingborg med omnejd vecka 32, 9–15 augusti 2021. På lägret deltar unga vuxna med varierande service­behov.

Förbundet Unga Rörelsehindrade anordnar läger och aktiviteter för ungdomar och unga vuxna upp till 32 år med funktions­nedsättningar, där medhjälparna har en viktig roll. Du gör det möjligt för våra deltagare att delta på vårt sommarläger så som just de önskar. Din medhjälparroll är inte vårdande; du ska inte sköta om eller ta hand om någon – du är med och gör samhället mer jämlikt, särskilt då deltagarna ska möjliggöras att arbeta med våra sakpolitiska frågor under lägret.

Om uppdraget

Funktionsnedsättningen varierar bland våra deltagare. Det kan vara osynliga funktionsnedsättningar som t.ex. ryggskador, eller mer omfattande funktionsnedsättningar som gör att man behöver hjälp med det mesta.

Arbetet som medhjälpare innebär bl.a. att …
  • vara behjälplig i situationer där deltagarna på grund av sin funktionsnedsättning behöver viss service, t.ex. vid av-/påklädning, förflyttningar, toalett­besök, dusch/bad, måltider, bärhjälp samt morgon- och kvällsrutiner.
  • tillsammans med deltagare och ledare medverka i de aktiviteter som äger rum under lägerperioden.
  • vara tillgänglig under dygnets alla timmar.

Arbetet ställer höga krav på ansvarstagande, lyhördhet, samarbetsförmåga, förmåga att ta egna initiativ samt social kompetens. Vi söker i första hand dig som brinner för ungdomsfrågor och har en viss vana av de tidigare nämnda arbetsuppgifterna. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar och unga vuxna inom civilsamhället. Du kan vara en ung vuxen själv eller vara ung i sinnet men du måste ha fyllt 18 år. Vi ser det som en fördel om du har jobbat inom till exempel hotell eller restaurang eller något annat som inte är vård (självklart får du ha haft ett vårdyrke, så länge du är med på vårt sätt att se på våra deltagare!). Du som söker ska ha god fysik då jobbet kan kräva en del lyft. Du behöver också kunna behärska grundläggande svenska.

Sökande som åtminstone har tagit sin första vaccindos mot covid-19 för tre eller fler veckor sedan har förtur. Utbildning ges på plats innan lägerstart, måndagen den 9 augusti kl. 13:30–15:00.

Förbundet Unga Rörelsehindrade är arbetsgivare och ombesörjer medhjälparnas kostnader för resor, boende och måltider (frukost, lunch och middag).

Om lägret

Ort och lägerplats

Scandic Helsingborg Nord. Utflykter i närområdet och till Mellbystrand.

Datum och tid

Vecka 32; start kl. 13:00 måndagen den 9 augusti och avslut kl. 12:00 söndagen den 15 augusti.

Arvodering

Ersättning för veckan är 7 200 kronor brutto (exklusive skatt).

OMGÅENDE TILLSÄTTNING

Är du intresserad? Skicka omgående din ansökan med personligt brev och CV till inhouse@ungarorelsehindrade.se
Vi tillsätter tjänsterna löpande.

Vill du läsa mer om lägret och dess program samt vår covidhantering kan du göra det här!