Det är din och #minjävlarättighet

 

Våra rättigheter är idag långt ifrån självklara. Vi ser hur våra framtidsplaner krossas när LSS-stöd dras in och när vi dagligen upplever funkofobi.

Det bästa sättet att motverka orättvisor är att lyfta fram dem i ljuset. Vi vill därför höra om era erfarenheter och vad ni anser vara självklara rättigheter. Använd hashtagen #Minjävlarättighet och dela med er av era erfarenheter av funkofobi eller orättvisor på era Twitter- och Instagram-konton. Ni kan också skriva vad vi tycker brister i samhället och vad, enligt er, borde vara självklara jävla rättigheter.

Förbundet kommer sedan, med tillåtelse, att använda berättelser i våra sociala medier. I dagens samhälle är våra frågor osynliga i debatten. Så detta är för att än en gång belysa de orättvisor vi möter i samhället.

Gör så här:

Skriv ett inlägg på Twitter eller Instagram och dela med dig av dina erfarenheter och tagga inlägget med #Minjävlarättighet

Vill du dela en längre berättelse med oss som vi kan dela på förbundets Facebooksida så går det utmärkt att mejla kansliet@ungarorelsehindrade.se.

Tillsammans kan vi visa att det är vår förbannade rättighet, din och #Minjävlarättighet att få leva det liv just vi, du och jag vill leva.

Välkommen i kampen!

 

P.s. Är du under 32 år och vill hjälpa oss att kunna göra mer? Gå in här och bli medlem i Förbundet Unga Rörelsehindrade! Första året är gratis och därefter är avgiften bara 60 kronor per år. Återigen, varmt välkommen! D.s.