Höstläger och kongress i Göteborg 1-5 november!

Vi vet att hösten kan kännas långt borta nu mitt i sommarvärmen. Men det är ju kul att kunna se fram emot något och vi ser verkligen fram emot att träffa er på höstläger och förbundskongress i den 1–5 november!

Vad sägs som fem dagar i centrala Göteborg fyllda med föreläsningar, workshops, aktiviteter som till exempel ett besök på Universeum och roligheter tillsammans med andra unga som lever med funktionsnedsättning? Vi jobbar i nuläget med att sätta ihop ett program men hoppas också att du ska komma med förslag på aktiviteter! Alla medlemmar är välkomna att delta på lägret och kongressen men lägret riktar sig till medlemmar som är lite äldre (från 13 år).

När: Lägret är den 1–3 november och förbundskongressen är den 4–5 november på samma plats. Du väljer själv om du vill vara med på både lägret och kongressen eller enbart något av dem.

Plats: Scandic Göteborg CentralVikingsgatan 7, 114 04 Göteborg

Boende: Om du bor i Göteborg sover du hemma under lägret och kongressen men reser du från en annan ort får du bo på hotellet. Vi har bokat ett antal rum, varav många är anpassade för rullstolsanvändare.

Kostnad: Anmälningsavgiften är 300 kronor och bindande (det innebär att avgiften betalas även vid avhopp). Förbundet står i övrigt för all mat, boende och alla aktiviteter. Är du ombud och ska representera din region på kongressen behöver du inte betala anmälningsavgiften, däremot tar vi ut avgiften vid avhopp.

Kostnader för assistenter: Om du har personlig assistans enligt LSS tar vi ut en avgift för assistenters deltagande, mat/fika och boende. Se mer information i anmälningsformuläret nedan. Avgiften går på det som kallas för assistansomkostnader/handkassan och betalas normalt sett av assistansbolag/kooperativ och inte av privatperson.

Resa: Du bokar själv din resa till och från lägret och kongressen. Du betalar dock enbart 300 kronor av din resekostnad oavsett hur långt du reser och vad det kostar. Kvitton för resa skickas till förbundet efter lägret och kongressen och du får sedan tillbaka pengar utöver 300 kronor. Om du har svårt att lägga ut pengar för din resa, kontakta förbundet så kan vi komma fram till en lösning!

Hjälpmedel: Förbundet har möjlighet att hyra vissa hjälpmedel om det skulle behövas. Var tydlig kring dina behov av hjälpmedel när du svarar på anmälningsformuläret. Ju tidigare du informerar desto bättre! Duschpallar finns att låna på hotellet.

Assistans/medhjälpare/volontärer: Om du är i behov av extra stöd eller assistans men inte har rätt till insatsen genom kommun eller Försäkringskassan kan vi ordna med en medhjälpare/volontär. Det ska inte finnas några hinder för att delta på våra aktiviteter! Var dock tydlig med att beskriva vad du behöver hjälp med samt önskemål i anmälningsformuläret. Ju tidigare du anmäler dig, desto säkrare är det att vi hinner ordna med en medhjälpare. Kontakta oss om du har frågor kring detta. Vill du ha med dig din förälder, ett syskon eller annan bekant som hjälp så kan hen bli arvoderad av oss som medhjälpare. Vi ser gärna då att man även kan bistå andra med viss hjälp för andra men det är inte ett måste! 

Mat: Förbundet står för lunch, eftermiddagsfika och middagar. Alla måltider äts på hotellet. Du som bor på hotellet under lägret och kongressen får även frukost. Var tydlig med eventuella allergier i anmälningsformuläret. Förbundet tillämpar en anti-alkoholpolicy.

 

Anmäl dig senast den 2 oktober!

Här anmäler du dig!

 

Kontaktuppgifter till kansliet:

Mejl: kansliet@ungarorelsehindrade.se

Telefon: 08 685 80 80