Vinteräventyr

Se hela bildgalleriet»

Åre

20 – 24 februari 2013

 

Dagbok

Skriven av Tanja Litvinova

Onsdag

Vinteräventyret började en solig dag på Holiday Club i Åre. Förväntansfulla deltagare, medhjälpare och kursledare från hela Sverige möttes upp vid restaurangen kl.18.00 för att äta en gemensam middag.

Efter middagen var det filmvisning, men eftersom många hade rest långt valde en del att istället ta det lugnt på rummet och ladda upp inför de kommande aktiviteterna under helgen.

 

Torsdag

Den första hela dagen invigdes med hotellets stora och varierande frukostbuffe, som verkade uppskattas av alla deltagare. Den klassiska frukostbuffen med stort utbud av olika bröd, äggröra, ett flertal joucier och kaffe kombinerades av nygräddade våfflor.

Efter gick vi till den närbelägna sjön, där den första vinteraktiviteten Snowtubing ägde rum. Aktiviteten gick ut på att sitta i stora gummidäck som blev dragna på isen av skotern. Mycket skratt och lite snö i ansiktet blev resultatet av detta.

Efteråt tog de flesta chansen att prova på Holiday Clubs stora äventyrsbad, med olika pooler samt flera bastumöjligheter.

Efter en styrkande middag och dessert gick vi upp och spelade bowling, som låg på våningen över restaurangen.

 

Fredag

På morgonen hade vi underbar frukostbuffe då alla åt sig mätta och laddade med massor av energi inför skotersafari. Vid kl.10.00 träffade vi våra skoterförare och gav vi oss iväg för att förberedas för spännande äventyr. Efter en runda på sjön var det lunchtid och vila och ett tag senare fortsatte vi att åka skoter.

Innan middag besökte de flesta äventysbadet medan några föredrog att vila. På kvällen blev det fria aktiviteter då några deltagare spelade minigolf och andra ansåg biljard som ett annat alternativ.

 

Lördag

Lördagens agenda började tidigt efter vår frukost. Buss och bil bar på morgonkvisten iväg mot skidresorten Rödkullen, där sitskin väntade. Även Biski kunde provas på. Gruppen lunchade på en närbelägen restaurang. Efteråt fortsatte dagen i skidbacken tills transporten hem till hotellet gick. Efter vår sista middag tillsammans som grupp återvände vi till den populära diskobowlingen som fanns som önskemål från deltagarna över våra kvällsaktiviteter.

När bowlingen var klar på kvällen valde en stor del av gruppen att upptäcka nattlivet i Åre, och gick upp till rummen gjorde sig redo för en rolig utekväll på byn.

 

Söndag

Sista dagen samlades vi efter frukosten för att ha en kort diskussion och utvärdering av helgen. Alla var mycket nöjda och tyckte att det hade varit en lyckad helg med många trevliga människor och mycket roliga aktiviteter. Temahelgen avslutades därefter med en lunch och sedan skildes våra vägar åt.