Vill du delta i webbutbildning?

Inom ramen för ett demokratiprojekt finansierat av EU, DA4You, som Förbundet Unga Rörelsehindrade är en del av, bjuder Funka in till en kostnadsfri online utbildning speciellt framtagen för ungdomar med funktionsnedsättning.

Utbildningen vänder sig till dig som har en funktionsnedsättning och är mellan 16 och 30 år. På träffen kommer du att få lära dig om den nya lagstiftningen om webbtillgänglighet. Du får höra om dina rättigheter och hur du kan påverka samhället. Vi kommer att gå igenom vad den nya lagen innebär samt vilka som omfattas, men framförallt vad du som användare kan göra för att få tillgång till samhällsviktig information. Dessutom berättar vi om fiffiga hjälpmedel och hur du kan använda video för att göra din röst hörd.

Om utbildningen

Datum: Tisdag den 16 juni klockan 16:00–17:00
Utbildningsledare: Susanna Laurin, forsknings- och innovationschef på Funka
Plats: Online via Zoom.
Det krävs ingen installation, länken skickas ut i förväg så du kan prova hur tekniken funkar om du vill.

Har du inte möjlighet att delta?

Vi är väl medvetna att inbjudan kommer med kort varsel och att det är sent på terminen. Det är viktigt för oss att alla som vill får möjligheten till att ta del av utbildningen. Därför kommer vi att planera ytterligare tillfällen om det finns önskemål, även i höst. Meddela oss gärna om du är intresserad att delta längre fram.

Tillgänglighet

Onlinemötet kommer att textas automatiskt. Det finns möjlighet att ställa frågor, antingen genom mikrofonen eller i chatten. Vi visar en presentation och video på föreläsaren. Vi kommer att skicka ut presentationen efter utbildningen.

Webbinariet är naturligtvis gratis. För att vi ska kunna skicka en möteslänk till dig och förbereda mötet på bästa sätt vill vi att du anmäler dig senast den 15 juni till Ewa Björk på ewa.bjork@funka.com