Unga Rörelsehindrade söker en lägersamordnare!

Fotograf Jon Buscall

Fotograf: Jon Buscall

Är du vår nästa medarbetare?

Förbundet Unga Rörelsehindrade är Sveriges viktigaste förbund för barn och ungdomar mellan 0 och 32 år som lever med nedsatt rörelseförmåga.

Vi söker nu en lägersamordnare till vårt förbundskansli i Stockholm. Vi behöver någon som brinner för ungdoms- och funktionshinderfrågor, är vass på organisering, planering och genomförande av läger och medlemsaktiviteter och som älskar att engagera barn och unga.

Om tjänsten

Som lägarsamordnare kommer du att ha ansvar för planering och genomförande av  läger och temahelger samt medlemsaktiviteter. Din roll är att, tillsammans med förbundsstyrelsen och generalsekreteraren, planera upplägg och spåna fram idéer till roliga och intressanta läger som medlemmar vill delta på. Du ansvarar för de flesta bokningar i samband med läger, temahelger och medlemsaktiviteter samt utbildning av lägerledare och volontärer/medhjälpare. Du ska också vara beredd på att själv behöva leda läger vid behov. Förbundet Unga Rörelsehindrade är en ideell organisation som drivs av och för unga med nedsatt rörelseförmåga. Det är en stark merit om du har tidigare erfarenhet av att jobba inom ideell organisation och van vid att jobba på uppdrag av en styrelse.

 

Vi söker dig som…

  • Har egen erfarenhet av att växa upp med nedsatt rörelseförmåga för att kunna ta dig an och förstå de anpassningar som kan behövas för lika möjlighet till deltagande.
  • Har erfarenhet av att jobba inom ideell organisation.
  • Har erfarenhet av att arrangera och leda eller delta, planera och agera volontär på läger och medlemsaktiviteter för barn och unga.
  • Har goda kunskaper i svenska, samt kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.
  • Är stresstålig och har god samarbetsförmåga, att du är van att knyta och uppehålla kontakter, både internt och externt.

 

Det är meriterat om du…

  • Relevant högskoleutbildning inom samhällskunskap, funktionsnedsättning eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Har erfarenhet av studier inom- eller att jobba med kommunikation.
  • Har kunskap om tillgänglighetsfrågor.
  • Har vana av att jobba på uppdrag av en styrelse och att följa en budget.

 

Var kommer du att jobba?

Tjänsten kommer delvis att vara hybrid, det innebär att du kan arbeta från distans men bör kunna ta dig till vårt kansli i Farsta, i södra Stockholm ett par gånger i månaden.

Förbundskansliet har sina lokaler i Farsta centrum, dit du enkelt tar dig med tunnelbanans gröna linje (station Farsta på linje 18 till/från Farsta strand) och flertalet busslinjer.

 

Villkor

Tjänsten är på 30-50% och kan anpassas utifrån dina möjligheter. Provanställning i 6 månader, därefter stor möjlighet till förlängning. Vi tillämpar 37,5 timmars arbetsvecka (för 100%).

Du kommer att behöva delta på samtliga läger, temahelger och aktiviteter. Vi satsar på att ha läger och temahelger runt om i Sverige och kanske även utomlands, detta innebär att det förekommer resor och helgarbete inom tjänsten 2-4 gånger per år. 

Urval och intervjuer sker löpande. Tillträde tidigast 1 mars. Sista ansökningsdag är 29 februari.

 

Lön

Fast lön. Individuell lönesättning tillämpas. Övertidskompensation utgår ej. Övertid tas ut i komptid.

Förbundet är anslutet till Fremia.

 

Skicka ansökan med CV och personligt brev och eventuella frågor:

Mejl: nora@ungarorelsehindrade.se

Mobil: 076 109 71 71

 

Läs mer om Förbundet Unga Rörelsehindrade på http://ungarorelsehindrade.se/

Välkommen med din ansökan!