Unga Rörelsehindrade rekryterar Bia Holm

Nytt ansikte. Förbundet Unga Rörelsehindrade har rekryterat sin nya kanslichef i Bia Holm, Stockholm.

I augusti gick generalsekreterare Nora Eklöv på tjänstledighet för att förverkliga sin dröm att bli journalist. Vi önskar Nora all lycka med sina studier!

Bia Holm är förbundets nya kanslichef. Foto: Privat

Vi i förbundsstyrelsen är idag glada att kunna meddela att vi har rekryterat Bia Holm till posten som vikarierande kanslichef för Unga Rörelsehindrade. Som grundare av tankesmedjan DigiLek är hon djupt engagerad i att stärka barns och ungdomars rättigheter som digitala medborgare. Bia kommer närmast från en tjänst som egenkonsult inom det området och har en lång erfarenhet från kommunikationsbranschen, inom såväl den ideella som den privata sektorn. Vi ser framemot att detta ska kunna ge förbundet en skjuts i sin digitala utveckling.

– Jag är mycket hedrad över förtroendet att få leda kansliet för en så spännande organisation, som har synliggjort funkofobi för hela svenska folket och i SAOL. Vi har ett viktigt uppdrag i att skapa mötesplatser där barn och unga med rörelsehinder kan utveckla sin fulla potential på sina egna premisser. Förbundet har ett starkt ungdomsengagemang och det kommer att bli extra spännande att bistå organisationens medlemmar med att kanalisera det i vårt påverkansarbete och vår organisationsutveckling i stort, säger Bia Holm.

Bia Holm tillträder sin tjänst torsdagen den 15 oktober.

Björn Häll Kellerman
Tf förbundsordförande
bjorn.hk@ungarorelsehindrade.se

Förbundsstyrelsen
fs@ungarorelsehindrade.se