Unga Rörelsehindrade på Almedalsveckan

Unga Rörelsehindrade är på Almedalsveckan. Vi är här för att unga vill ha en aktiv fritid. De vill bara göra olika saker, olika mycket, på olika platser.

Jag själv gillar att engagera mig i politiken. Men det är långt ifrån självklart att vi kan ta del av kulturen, aktiviteterna efter skolan eller för den delen engagera oss politiskt.

Därför är jag och några medlemmar i Unga Rörelsehindrade med på Almedalsveckan. Vi är här för att prata och tjata på politiker att göra FN-konventionen för funktionsnedsatta till svensk lag.

Barn och unga med nedsatt rörelseförmåga ses idag ofta som patienter och inte medborgare. Det märks i våra möjligheter till att ha en aktiv fritid. Det vill Unga Rörelsehindrade göra något åt.

Men Almedalen är inte ett unikt undantag. Sverige viktigaste vecka för politiker och opinionsbildare präglas av otillgänglighet och fördomar. Du som vill veta mer om detta kan följa Tiemon på vårt instagramkonto.

Själv kommer jag träffa olika politiker under veckan. Och jag kommer uppmanade dem att skriva på namninsamlingen för att göra FN-konventionen till svensk lag. Det tycker jag även du ska göra.

Nora Eklöv

Opinionsbildare, Unga Rörelsehindrade