Spårvagnsockupation i Göteborg

Vår region i Göteborg var med på en  aktions för tillgänglighet på spårvagnarna i Göteborg. En hel polisstyrka ryckte i går ut, för att ta hand om sju personer i rullstol som ville, ja gissa ….. åka spårvagn.

Kraven från resenärerna var att höggolvsvagnarna tas ur bruk och ersätts med tillgängliga alternativ, att ramperna skall fungera och att flera personer som använder rullstol ska kunna åka tillsammans.

I dagsläget tillåts endast en-två personer åka med samtidigt. Trots att det funnits en lag om tillgänglig kollektivtrafik sedan 1979 så klarar inte Västtrafiken att leva upp till detta och fortfarande hänvisas många människor att använda färdtjänst.

Spårvagnsockupation i Göteborg

Tobias Holmberg, förbundsordförande, Unga Rörelsehindrade:

Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben visar vägen! Det är dags att bli arga, att ta till nya metoder. Vi har väntat länge nog. I denna fråga har vi väntat över 30 år, detta trots lagstiftning.

När Västtrafik och många andra inte följer lagen eller ens FNs konvention om mänskliga rättigheter för personer med funktionsnedsättningar, varför ska då vi följa lagen? Jag som ordförande är stolt över Göteborgsklubben. Detta är inte sista gången. Kampen fortsätter och vi kommer att segra!

Läs mer:

Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben»

GIL»

TV4»

SR»

SHT»

Göteborgs fria»

GP»

Expressen»