På gång v. 50

Hej!

Förra veckan blev lugn men lite mer normal än vanligt, eftersom vår generalsekreterare Nora Eklöv kunde vara uppe i Stockholm under lite drygt en vecka.

På måndagen (5 december) medverkade Nora i P3 Nyheters inslag om läget i assistansen, i torsdags hade vi möte med en filmproducent om ett eventuellt projekt och i fredags var det dags för funktionshinderdelegationens sista möte för året. Mycket fokus låg åter på assistansen men inte mycket nytt kom från ministern.

Denna vecka blir kort men intensiv för min del.

Måndag 12 december
* Myndigheten för delaktighet, MFD, uppmärksammar att det imorgon är tio år sedan FN:s funktionsrättskonvention, CRPD, skrevs. Jag deltar vid MFD:s seminarium på huvudkontoret i Sundbyberg under eftermiddagen.

Tisdag 13 december
* Möte med Sissela Nordling Blanco (Fi)Feministiskt initiativs kansli i Stadshuset i Stockholm. Oklart exakt vad detta kommer att behandla. Mötet kom till efter att jag mötte Nordling Blanco vid manifestationen den 3 december. Fi i Stockholms stad är ansvarigt parti för det råd för mänskliga rättigheter som inrättats av den rödgrönrosa majoriteten i kommunfullmäktige (S, MP, V och Fi).
* Årsavslutning för LSU:s ordförandenätverk.

Efter detta går jag på julledighet och återkommer i januari 2017.

Ha en fin vecka!

Björn Häll Kellerman
Förbundsordförande