Nora Eklöv blir ny kanslichef

Nora Eklöv blir ny kanslichef på Unga Rörelsehindrade

Nora Eklöv blir ny kanslichef på Unga Rörelsehindrade. I juli kommer hon ta över Måns Stenberg tjänst. Vi har därför bett henne skriva en kort presentation om sig själv. 

Jag heter Nora Eklöv och jag blir ny kanslichef. I juni börjar jag dock jobba som opinionsbildare för Unga Rörelsehindrade för att sedan i juli ta över Måns Stenbergs roll som kanslichef. Det innebär att jag har lämnat mitt uppdrag som vice ordförande, vem som ersätter bestämmer styrelsen senare i sommar.

Vem är jag då? Jo, jag är 20 år och har bott på Öland i större delen av mig liv. För cirka 6 år sedan blev jag politiskt engagerad i Miljöpartiet och Grön Ungdom, där jag genom åren haft både lokala och regionala uppdrag. Jag har även studerat statsvetenskap på Linnéuniversitetet.

För lite mer än ett år sedan fastnade jag för Förbundet Unga Rörelsehindrade då jag hittade in på webbplatsen och läste en text om förbundet. Det stod: “var med i en kamp för lika rätt”, det kändes självklart. Rättighetsfrågor och olika samhällsfrågor är något som jag alltid brunnit för. Intresset för tillgänglighetsfrågor och att ändra samhällets syn på oss med funktionsvariation startade efter första mötet med funkofobi när jag var liten. Jag minns det så väl. Och efter att ha fått det första avslaget på min ansökan om personlig assistans för några år sedan har jag insett hur jäkla fel det är att många nu, liksom jag då under den perioden, dagligen tvingas leva så isolerat och begränsat. Idag har jag personlig assistans och förstår hur betydande det och andra insatser i LSS är för individers frihet och lika möjligheter.

Att börja jobba som kanslichef för förbundet känns stort och utmanande. Ett, för mig, riktigt drömjobb!

Jag kommer, liksom Måns att fortsätta stötta och peppa medlemmarna och regionerna, vara ett stöd för styrelsen samt ha koll på vilka resurser vi behöver för att vi ska kunna anordna läger, kunna synas, höras och bli hörda. Men också med att ta fram kampanjer där vi kan bli ännu vassare på att nå ut med våra budskap rent politiskt, där vi kan påverka och göra skillnad.

Har du idéer eller funderingar, tveka inte att höra av dig till mig!

Vill du stötta Nora och förbundet?

Bli medlem i Unga Rörelsehindrade (gratis)