Natalie är ny opinionsbildare

Natalie är ny opinionsbildare på Unga Rörelsehindrade

Natalie här! Jag är en tjej på snart tjugo år med målet att krossa fördomar. Idag börjar jag jobba som opinionsbildare på Unga Rörelsehindrade.

I juni tog jag studenten från Åva gymnasium där jag läste samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning med media och kommunikation. På fritiden är jag med familj och vänner, reser, går på konserter. Eller så ängar mig åt min passion att skriva. De senaste sex åren har jag drivit min blogg där jag bland annat berättar om min vardag. Framför allt vill motverka funkofobi och bidra till ett mer jämställt samhälle. Jag har även skrivit i tidningar och haft en TV-serie med samma tema, så att motverka fördomar har blivit min livsvision.

 

Jag kom i kontakt med Unga Rörelsehindrade för knappt ett år sen via mitt kompisgäng. Då kände jag direkt att det här var min grej. Homofobi och funkofobi är de frågorna jag verkligen brinner för och jag har sedan länge vetat att det är det jag vill jobba med. Några veckor efter min student fick jag ett erbjudande om mitt drömjobb som opionsbildare här på Unga Rörelsehindrade. När jag skrev på mitt anställnigsavtal kände jag ”Wow, I made it!”.

 

Jag är otroligt stolt över att få vara en del av förbundet och få vara med att driva kampen mot ett bättre samhälle. Vår kamp har uppnått många mål men än är vi inte klara. Än finns det fördomar att krossa och okunskap som måste tas bort. Tillsammans ska vi klara det.

 

Vill du komma i kontakt med mig så är det bara att mejla!