Måns är ny kanslichef för Unga Rörelsehindrade

 

Måns Stenberg

Måns Stenberg har tidigare jobbat som informatör på Förbundet Unga Rörelsehindrade. Nu axlar han rollen som  kanslichef. 

Måns kommer närmast från Berghs School of Communication i Stockholm, där han har pluggat strategisk kommunikation & PR. Tidigare i våras började han jobba som informatör på Förbundet Unga Rörelsehindrade, nu axlar han rollen som kanslichef. Från dag ett vill han jobba med att göra Sverige till ett öppet samhälle, tillgängligt för alla.

– Sverige får idag skarp kritik av FN. Mänskliga rättigheter är inte svenska rättigheter. Men jag vet att Sverige vill vara tillgängligt och öppet för alla människor, Sverige behöver bara en spark i rumpan och verktygen för att lyckas.

I och med att den nya diskrimineringslagen träder i kraft 2015 vill Måns fokusera på ett ord  – enkelhet. Genom att prata om hur du med enkla lösningar kan göra det tillgängligt tror han att Sverige snart kommer få beröm istället för kritik av omvärlden.

– Nästa år kommer bristande tillgänglighet räknas som diskriminering. Jag tror att myndigheter, kommuner och företag nu kommer att ta sitt ansvar för ett tillgängligt samhälle. För att hjälpa dem på traven har Unga Rörelsehindrade flera grymma arbetsgrupper som kartlägger, tar fram handböcker och föreläser om fysisk tillgänglighet. Jag tror det kommer bli ett grymt år för jämlikheten i Sverige.