Måns är ny informatör på Unga Rörelsehindrade

Måns

 

Måns är född 1991 i Värmland, heter Stenberg i efternamn, bosatt i Stockholm men uppväxt på landet. Glädjen i livet är  Antikrundan, åka tåg till stora städer, när det finns fritt WI-FI. En större glädje än den sista finns inte, konstaterar han.

Nu är han ny informatör på Unga Rörelsehindrade. I sitt arbete vill han göra förbundet till ett praktiskt verktyg för opinionsbildning åt medlemmarna.

–  En av Unga Rörelsehindrades största styrkor är våra medlemmar. Det är ungdomar som engagerar sig i ungdomsfrågor. Inte vuxna som talar för unga. Jag vill att mitt arbete ska gå ut på att stärka medlemmarna. Jag vill stötta deras engagemang och påverka beslutsfattarna i deras omgivning.

Måns har sen tidigare byråbakgrund som projektledare och strateg. Han har även varit med och startat en tankesmedja, jobbat med en annan. Innan dess var han engagerad inom Fairtrade-rörelsen. Nu vill han modernisera folkrörelserna och öppna upp politiken för fler.

– Är det två saker jag brinner för är det digital kommunikation och jämlikhet. På Unga Rörelsehindrade får jag en unik chans att ta mig an en stora och viktiga utmaningar för att öka jämlikheten i samhället!