Kampanj för att stärka rättigheter

Mänskliga rättigheter sägs vara för alla, men för personer med funktionsnedsättningar tas detta aldrig på allvar. Just nu kämpar vi för att klara de grundläggande behoven – andas, äta, duscha, kommunicera you name it, då allt fler bli av med assistansen. Dessa grundläggande behoven är inte längre våra rättigheter enligt regeringen.

Assistansen är den enda rättigheten som tas upp, just för att det är ett måste för att klara vardagen. Men politikerna tar inte hänsyn till de mänskliga rättigheterna vi också har  – ingå i relationer, utbilda oss, jobba, ha familj, engagera oss politiskt eller så lite som att gå på bio med sina vänner.

Med kampanjen #minjävlarättighet vill vi belysa alla rättigheter som vi, personer med funktionsnedsättningar, faktiskt har.

 

Protestlista till makthavare

Skriv de rättigheterna som du själv vill belysa under hashtaggen #minjävlarättighet på Instagram, Twitter eller Facebook, eller båda. Du kan också fylla i denna enkät där du kan vara anonym. Allt vi får in kommer vi, med tillåtelse, skriva in i en lista som vi ska överlämna till makthavarna, samt posta på våra sociala medier.

Vi är människor med samma rättigheter som alla andra!

 

Natalie Eriksson Ahlgren
Opinionsbildare