Johannas blogg

Nu har Unga Rörelsehindrade anlänt till Visby och Almedalsveckan. Sju dagar. 3000 seminarier. Men en viktig fråga glöms alltid bort. 

Idag har solen gassat och det har vart mycket rörelse inne i Visby. Stämningen har vart god och folket har vart glada. En perfekt dag för oss att börja Almedalsveckan.

Idag var det Socialdemokraternas dag. Stefan Löfven talade och många var där för att lyssna. Löfven pratade mycket om arbetsmarknad och allas lika värde. Men han nämnde bara personer med funktionsvariationer en gång under sitt 50 minuter långa tal. Trots att det finns ca 1.8 miljoner svenskar som har någon sorts funktionsnedsättning.

Att Sveriges statsminister glömmer en stor grupp medborgare när han pratar om sin politik är inte okej. Funktionalitetspolitiken glöms ofta bort och det är ganska många frågor som är aktuella. Det är väldigt synd att Socialdemokraterna, Sveriges äldsta parti, inte driver våra frågor. Det måste ske en ändring i politiken.

Funktionalitetspolitiken kan inte längre vara en särfråga i samhället. Vi måste sätta ner foten och se till att våra frågor tar plats! Det är därför jag är här i år.