Inför en annorlunda sommar

Månadskrönika. Inför den kommande sommaren skriver tf. förbundsordförande Björn Häll Kellerman om våren som gått och om förbundets planer framåt.

Det var kanske inte så här jag hade tänkt att sommaren skulle inledas när vi gick in i det nya decenniet för precis sex månader sedan. Å andra sidan har ju redan årets första halva visat, om än på ett väl brutalt och kännbart sätt, att vi inte vet någonting alls om framtiden, oavsett om det gäller år 3000 eller den vecka vi har framför oss.

Björn Häll Kellerman Foto: Daniel Ivarsson

Idag, den 1 juni, inleder jag ett arbete tillsammans med förbundets generalsekreterare Nora Eklöv och förbundsstyrelsen för att börja forma det förbund som medlemmarna ska möta inom en ganska nära framtid. Om tre månader ska en plan ligga färdig. Men det är inget vanligt arbete denna vår. Det var alltför länge sedan som vi som dagligen arbetar för Förbundet Unga Rörelsehindrade kunde ses på riktigt och nu tycks det få fortsätta dröja. Länge. Håll i, håll ut, håll avstånd…

I början av denna märkliga tid följde jag presskonferenserna slaviskt. Numer ser jag knappt på kvällsnyheterna på tv. Det finns något slags gräns för hur mycket elände man orkar ta in. Därför känns det nu skönt att på allvar få ta tag i något som visserligen har behövts länge men som nu visar sig vara direkt nödvändigt: förbundet ska bli mer digitalt närvarande och korta avståndet mellan medlemmarna och ”Farsta”.

Ett beslut har också tagits om att starta en medlemskommitté, på initiativ av tidigare förbundsordföranden Hanna Öfors. Kommittén kommer att vara förbundets sätt att göra medlemmarna mer delaktiga, samtidigt som ingen behöver lämna soffan eller solstolen på balkongen. Genom att skicka ut frågor via mejl eller sms, som medlemmarna kan svara på relativt kortfattat (man får så klart skriva långt!) kan fler åsikter nå oss i förbundsstyrelsen i de frågor som vi just då behöver input i för att göra ett så bra jobb som möjligt.

Vill du vara med och påverka? Läs mer om kommittén och anmäl dig till den här!

Innan jag blir för långrandig vill jag passa på att önska dig som läser detta och alla förbundets medlemmar och medkämpar en skön, om än väldigt annorlunda sommar. Håll er uppdaterade om vad vi i förbundet gör, hos mig eller förbundet på Facebook. Du kan alltid skicka ett meddelande till mig där eller på mejladressen här nedanför.

Björn Häll Kellerman
Tf. förbundsordförande
bjorn.hk@ungarorelsehindrade.se