Hur påverkar du politiker?

 

demonstration

 

I höst kommer Unga Rörelsehindrade ge ut en kurs i lobbying. Lobbying är att försöka påverka politiskabeslut genom att prata med de som bestämmer. Ditt mål är att få andra att – av egen vilja – tycka som du.

Tanken är att du som brinner för ett öppet samhälle ska få verktyg så att du kan påverka samhället. Kursen kommer vara digital (via mejlen) och består av nio stycken lektioner. Varje lektion ger dig tips och konkreta verktyg för hur du kan påverka beslutsfattare.

Är du redan medlem i Unga Rörelsehindrade får du kursen på den mejladress du gett oss. Är du inte medlem men intresserad av kursen kan du hör av dig till Måns här. Alla är välkomna att delta. Och självklart är det gratis.

Framförallt kommer kursen att fokusera på hur du påverkar skolan. Men tipsen och verktygen är allmänna och kan användas för att påverka beslutsfattare i andra frågor. Med kursen vill Unga Rörelsehindrade ge så många som möjligt möjligheten att göra sina röster hörda i debatten om skolan, LSS eller tillgänglighet. Goda argument och ett stort engagemang räcker långt, kursen hjälper dig att ta din hjärtefråga längre.

Den första delen handlar om att börja. Vi hjälper dig att hitta dina argument, vem det är du måste övertyga och vem du kan ta hjälp av.

Den andra delen handlar om att kampanja för din fråga. Vi visar dig hur du gör för att nå ut med ditt budskap och får andra att engagera sig.

Om du har några frågor är det också bara att höra av dig till Måns. Hans mejladress är Mans.stenberg@ungarorelsehindrade.se.

 

Vad: En grundkurs i lobbying
När: Start onsdag den 10 september
Hur: Via mejl (ca en gång i veckan)
Anmälan: mans.stenberg@ungarorelsehindrade.se (om inte redan medlem).
Kostnad: Gratis för alla.