God jul och gott nytt år

 

Mikael Berghman

 

GOD JUL, FANTASTISKA MEDLEMMAR!

2014 går nu mot sitt slut och snart väntar julledighet och nyårsfirande för många. Jag vill därför passa på att tacka alla medlemmar för det gångna året och önska god jul och gott nytt år.

Under hösten valde vår mycket engagerade och duktiga kanslichef Daniel Lundh att gå vidare till nya utmaningar. Förbundet valde då att anställa Måns Stenberg som ny kanslichef. Måns har tidigare varit informatör på förbundskansliet och har läst strategisk kommunikation & PR på Berghs.

En konkret framgång för hela funktionshinderrörelsen under året var riksdagens beslut att äntligen erkänna bristande tillgänglighet som en form av diskriminering. Den nya lagen omfattar ett flertal samhällsområden och träder i kraft 1 januari 2015.

En kampanj som förbundet har arbetat med under året är att få in begreppet funkofobi = ”fördomar mot människor med funktionsnedsättning” i Svenska akademiens ordlista, SAOL. Vi tog därför fram en webbsida, Funkofobi.se där man kunde skriva under och skicka ett brev till Peter Englund, Svenska akademiens ständige sekreterare. Vi blev mycket glada när vi fick veta att funkofobi kommer att vara med i 2015 års ordlista.

Under 2015 kommer Unga Rörelsehindrade fortsätta att vara en stark röst i samhällsdebatten för barn och ungdomar med funktionsvariationer.

 

Mikael Berghman

Förbundsordförande