Björn Häll Kellerman ny ordförande

Björn Häll Kellerman

Foto: Madeleine Martinsson

Björn Häll Kellerman valdes i helgen till förbundsordförande för Unga Rörelsehindrade. Nu vill han profilera och ta förbundet till en ny nivå.  

Björn är från söderort i Stockholm, 26 år gammal och jobbar som borgarrådssekreterare för Stockholm stad. Han har sen länge varit engagerad i partipolitiken och funktionshinderrörelsen. Ett engagemang som han vill sprida till andra unga med rörelsehinder.

– Något jag har funderat på väldigt länge är – var är alla?! Fler unga med rörelsehinder måste engagera sig och inte låta de vuxna föra vår talan. Vi och vårt perspektiv behöver komma in i flera av de rum där vuxna tar beslut om våra liv!

Björn kommer därför under hösten att arbeta för att profilera förbundet. Ett första steg är att kalla till ordförandekonferens för att få en uppdatering av läget – nationellt som regionalt – och utifrån det ta fram en verksamhetsplan för att få unga med rörelsehinder att hitta en plats i förbundet.

– Unga brinner för olika frågor och vill engagera sig på olika sätt. Vi måste profilera oss som ett förbund där du kan engagera dig på ditt sätt och ge unga peppen att sen ta sitt engagemang till andra delar av samhället. Genom att engagera gräsrötterna kan vi lyfta våra frågor till en helt ny nivå.

Framöver kommer förbundsstyrelsen och Björn ställa sig frågor som: Vilka frågor behöver vi driva? Vilka typer av läger och temahelger ska vi ha? Vilken stöttning behöver vi ge för att våra medlemmar ska få ihop livspusslet?, ett arbete han hoppas få hjälp med av medlemmarna ute i landet.

– Beslut tas av de som dyker upp. Vi behöver bli fler som engagerar oss i vår framtid.

Vill du komma i kontakt med Björn? Mejla honom bjorn.hk@ungarorelsehindrade.se