Därför vill jag bli ordförande

Den 31 oktober går vi till förbundsmöte. Motioner, propositioner och en ny styrelse ska röstas fram. Nu presenterar valberedningen de olika kandidaterna för förbundsstyrelsen. Johanna Andersson har sedan två år suttit som ledamot. Nu är hon valberedningens förslag till bli förbundsordförande.

Så här skriver Johanna om varför hon kandiderar:

Johanna Andersson

Mitt namn är Johanna och jag är 18 år. Nu kandiderar jag som förbundsordförande. Jag har innan suttit som ledamot i förbundsstyrelsen. Att kandidera till förbundsordförande, känns självklart för mig då jag fortfarande vill göra mer. Jag brinner för förbundet och jag vill engagera mig på ett annat sätt än vad jag gör nu. Jag sitter även som vice ordförande i Göteborgsstyrelsen och har gjort det i ett år nu, innan dess hade jag posten som ledamot.

Jag brinner för tillgänglighetsfrågor, HBTQ-frågor, att motverka strukturell funkofobi och intersektionalitet. Dessa frågor hoppas jag kunna driva ur ett funktionalitetsperspektiv på förbundsnivå de kommande två åren.

Under mina två år i förbundsstyrelsen har jag vart talesperson för förbundets funkofobi-kampanj, jag har representerat Unga Rörelsehindrade under Almedalsveckan 2015 och synts mycket i media. Om jag blir förbundsordförande nu, lovar jag att förbundet kommer att synas utåt, att det blir mer kampanjer för att motverka funkofobin som genomsyrar vårt samhälle och att vi växer som förbund!