SAVE THE DATE! 28 juli – 1 augusti åker vi på sommarläger!

 

Anmäl dig på länken: https://forms.gle/a4BKpDY3NR8tMtJf8  

Häng med på vårt sommarläger i slutet av juli och ta chansen att träffa nya kompisar, lära dig nya saker och kom hem fullproppad med härliga minnen för livet! Först till kvarn gäller då platserna är begränsade. Sista anmälningsdag är 20 juni.

Veckan kommer att fyllas med en massa roliga aktiviteter, bland annat:

  • Parasegling, åka snabba motorbåtar, susa fram i ringar på vattnet
  • Havsbad
  • Grillkväll med rave
  • Bad i simhallen med varmvattenbassäng, inne- och utepool, bubbelpool, bastu och ångbastu
  • Temadagar med olika föreläsare
  • Prova på olika sporter och parasportutrustning i idrottshallen
  • Härligt häng i naturen
  • m.m.

Såklart kommer alla aktiviteter att vara tillgängliga för alla oavsett funktion. Kontakta oss gärna om du har några önskemål om vad just du vill hitta på under lägret, så försöker vi ordna det!

Sommarens läger riktar sig främst till våra yngre medlemmar, men om du är något äldre och har lägerlängtan så finns det möjlighet att följa med som arvoderad ledare. Skicka ett mail till vår lägersamordnare Charlotta på charlotta@ungarorelsehindrade.se för att få mer info om detta.

INFORMATION

Var: Valjevikens folkhögskola, Sölvesborg

När: Söndag 28 juli till torsdag 1 augusti.

Boende: Vi kommer att bo på Valjevikens folkhögskola. De har så kallade dubbellägenheter med två separata sovrum och ett gemensamt badrum. I sovrummen finns antingen en eller två sängar, samt plats för mobil lift. En del rum har fast lift installerad i taket. De flesta rum har elsängar. Förtydliga i anmälan vilka hjälpmedel just du behöver, så försöker vi ordna det.

Mat: Vi kommer att ha helpension och äta frukostbuffé, lunch och middag i restaurangen. Även go-fika och kvällsmacka ingår. Någon dag kan lunch eller middag serveras ute, tex när vi grillar eller är iväg på en aktivitet. Var tydlig med eventuella allergier i anmälan. Förbundet tillämpar en anti-alkoholpolicy.

Kostnad: Anmälningsavgiften är 500 kronor och bindande (det innebär att avgiften betalas även vid avhopp). Förbundet står i övrigt för all mat, boende och alla aktiviteter.

Kostnader för assistenter: Om du har personlig assistans enligt LSS tar vi ut en avgift för assistenters deltagande, mat/fika och boende. Avgiften går på det som kallas för assistansomkostnader/handkassan och betalas normalt sett av assistansbolag/kooperativ och inte av privatperson. Avgiften för assistenter är 4000 kr för hela veckan.

Resa: Du bokar själv din resa till och från lägret. Du betalar dock endast 300 kronor av din resekostnad, oavsett hur långt du reser och vad det kostar. Kvitton för resa skickas till förbundet efter lägret och du får sedan tillbaka beloppet som överstiger 300 kronor. Om du har svårt att lägga ut pengar för din resa, kontakta förbundet så kan vi komma fram till en lösning. Detsamma gäller ifall du har svårt att ta dig hela vägen fram med kollektivtrafiken, hör av dig så försöker vi hitta en lösning.

Hjälpmedel: Förbundet har möjlighet att hyra vissa hjälpmedel om det skulle behövas. Var tydlig kring dina behov av hjälpmedel när du svarar på anmälningsformuläret. Ju tidigare du informerar desto bättre!

Assistans/medhjälpare/volontärer: Om du är i behov av extra stöd eller assistans men inte har rätt till insatsen genom kommun eller Försäkringskassan kan vi ordna med en medhjälpare/volontär. Vi kommer ha minst tre volontärer på plats. Det ska inte finnas några hinder för att delta på våra aktiviteter! Var dock tydlig med att beskriva vad du behöver hjälp med samt önskemål i anmälningsformuläret. Ju tidigare du anmäler dig, desto säkrare är det att vi hinner ordna med en medhjälpare. Kontakta oss om du har frågor kring detta. Vill du ha med dig en familjemedlem, en vän eller annan bekant som medhjälpare så kan hen bli arvoderad av oss. Vi ser gärna att man då även kan bistå andra med viss hjälp, men det är inte ett måste! Vi uppmuntrar våra deltagare att åka utan sina föräldrar, och kommer göra allt för att du ska känna dig trygg och ha kul.