Almedalen 2012

Idag har detta spektakel inletts. Årets stora händelse för oss politikjunkiees som mer än gärna ägnar sommarens förmodligen varmaste vecka åt att springa på seminarium av alla dess slag. Almedalen 2012. Den numera 8 dagar långa veckan av tusentals och åter tusentals politiska möten som formar morgondagens politik.

Vid det här laget förstår ni nog varför jag och Daniel kommer att vara i Visby och Almedalen från och med imorgon. Vi kommer att bevaka det politiska spelet och försöka skildra det som sker innanför ringmuren för er som blir kvar på fastlandet. Främst kommer vi försöka se, höra och vara allt inom det funktionshinderpolitiska området.

Vi kommer bjuda på djupa analyser av partiledarnas tal varje kväll, genom videoinlägg med eventuella gäster. Dessutom kan ni se ständiga uppdateringar genom Twitter och Facebook, och ett och annat skrivet inlägg likt detta. Vi önskar vi skulle kunna befinnas oss på samtliga av de omkring 1800 seminarium som kommer vara, då funktionshinderpolitiska frågor inte är ett särintresse utan kan inkluderas i allt annat.

Vi hoppas på massor med intressanta möten och djupa diskussioner, såväl med er som befinner er på fastlandet och kommenterar här likväl de som befinner sig i Visby och tar en kaffe i skuggan mellan seminarium.

Jag hoppas vi kommer att bjuda på en lika intressant upplevelse här som vår vistelse kommer att bli. Håll utkik flera gånger om dagen efter uppdateringar. Ikväll kommer en analys av talet Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson håller, vilket ni själva kan se på de flesta tidningar eller tv-stationer.

Trevlig upplevelse!